Europ Assistance lanceert mobiele app

Hulp bij autopech nu sneller dan ooit

Maandag 12 december 2016 — Reisbijstandsverzekeraar Europ Assistance breidt zijn dienstverlening uit en lanceert een gebruiksvriendelijke en interactieve mobiele app. Dankzij de Europ Assistance app, gratis beschikbaar via Google Play of Apple Store, slaat de bijstandsverlener resoluut de weg in van de nieuwe technologieën.

Zo zal de klant nog sneller geholpen worden na een technisch defect. Met één simpele klik op de smartphone wordt de klant gelokaliseerd en vertrekt de dichtstbijzijnde Europ Assistance pechverhelper naar de defecte wagen. Bovendien kan de klant zo elke stap van de bijstandsactie via de smartphone volgen. Het resultaat? Tijdswinst en een nog betere service.

SNEL, DOELTREFFEND EN GEBRUIKSVRIENDELIJK

Steeds meer mensen, in het bijzonder de jongeren, gebruiken interactieve digitale applicaties om tegemoet te komen aan hun dagelijkse behoeften. Om de pechbijstand op een snelle en efficiënte manier te koppelen aan deze nieuwe trend, breidt Europ Assistance zijn diensten uit met een mobiele app. Deze app zal voor de klant een enorme meerwaarde betekenen op 3 vlakken:

Snelheid

Hét grote voordeel van de app: gebruiksvriendelijkheid en snelheid. De klant hoeft Europ Assistance niet noodzakelijkerwijs meer te bellen voor een bijstandsaanvraag bij autopech. Indien hij wenst, kan alles via de app verlopen: van het melden van de autopanne, het doorgeven van de gegevens (soort panne, type wagen, aantal passagiers,..) tot de komst van de pechverhelper ter plaatse. Bovendien komt een minder lange wachttijd langs een drukke weg voor de klant overeen met minder risico’s op een verkeersongeval.

Doeltreffendheid

Bij elke bijstandsaanvraag wordt de locatie van de klant meteen geregistreerd door de app en wordt de dichtstbijzijnde beschikbare Europ Assistance pechverhelper onmiddellijk ter plaatse gestuurd. Geen risico meer op foutieve vermelding van de locatie!

Gebruiksvriendelijkheid

De klant volgt alles van A tot Z op via de smartphone: de bijstandsaanvraag, de wachttijd tot aankomst van de pechverhelper en de eventuele reparatie bij de garage (indien de wagen niet ter plaatse hersteld kan worden).

TECHNOLOGISCHE UITDAGINGEN VOOR EUROP ASSISTANCE

Met de lancering van deze app integreert reisbijstandsexpert Europ Assistance nieuwe technologieën naadloos in zijn dienstenaanbod. Een actie die zowel voor de Europ Assistance pechverhelpers als voor de klanten een aanzienlijk voordeel oplevert:

  • Europ Assistance pechverhelpers werden als eerste uitgerust met deze app. Dankzij het interactieve karakter van de app, kunnen zij de evolutie van hun interventie en de feedback van de klanten optimaal opvolgen.
  • Europ Assistance klanten kunnen in real time en op interactieve wijze hun bijstandsaanvraag opvolgen, wat de afstand tussen klant en pechverhelper verkleint en de klantentevredenheid vergroot.

De lancering van deze app past in het ruimere kader van de digitale transformatie van Europ Assistance, en is slechts één van de vele innovaties die het bedrijf ter beschikking wil stellen aan zijn klanten. Europ Assistance heeft de ambitie om steeds beter een antwoord te bieden aan de noden van de klanten door de doeltreffendheid van een digitale ervaring te combineren met de nabijheid en het belang van de humane aanpak, aspecten waarvoor Europ Assistance gekend is en waarin de bijstandsexpert het verschil maakt. 

 

De pechverhelpingsapp Europ Assistance

Over Europ Assistance

De Groep Europ Assistance, die in 1963 in Frankrijk werd opgericht, is de uitvinder van de reisbijstand. Vanaf haar oprichting koos de Groep gedurende de afgelopen vijf decennia voor de innovatie als eerste hefboom ten dienste van haar klanten. De Europ Assistance Group, die via haar 37 dochterondernemingen in 33 landen wereldwijd aanwezig is, telt 8.500 werknemers en 750.000 serviceproviders en begeleidt haar klanten vanuit een menselijke aanpak vanaf het allereerste moment op het gebied van Reizen, Automotive, Gezondheid en Familie- en Thuiszorg. Europ Assistance verwezenlijkt meer dan 8,8 miljoen interventies per jaar en telt meer dan 300 miljoen klanten. De Europ Assistance Group, een 100% dochteronderneming van de Generali Group, realiseerde in 2017 een geconsolideerde omzet van 1.591 miljoen euro.

Europ Assistance Belgiƫ telt 216 medewerkers, behandelt meer dan 244 000 telefonische oproepen en meer dan 112 000 dossiers per jaar.