BENOEMING BINNEN DE GROEP EUROP ASSISTANCE

Fernando Díaz is benoemd tot Afgevaardigde Bestuurder van Europ Assistance België

Maandag 25 juni 2018 — Fernando Díaz vervoegt het Belgische filiaal van de Europ Assistance Group als Afgevaardigde Bestuurder, waar hij op 1 juli zijn nieuwe functie zal opnemen. Hij vervangt er Philippe Gervais, die voortaan de functie zal bekleden van President van CSA, maatschappij van Generali Global Assistance, de leidende reisverzekeringsmaatschappij die gevestigd is in San Diego, Californië.

Fernando Díaz zal rechtstreeks rapporteren aan Pierre Brigadeau, Directeur-Generaal voor Noord-Europa, EEG en Azië van de Europ Assistance Group. Zijn taak zal erin bestaan om de positie van Europ Assistance als Belgische marktleider te consolideren door de transformatie en de groei van de Belgische dochteronderneming van de groep te versnellen.

Fernando Diaz: Het is een eer om toe te treden tot dit bedrijf,  pionierin reisbijstand, en een voorrecht om zo'n nobel beroep te mogen uitoefenen. Het team draagt het imago van Europ Assistance als vertrouwde partner voor vele Belgische gezinnen en bedrijven hoog in zijn vaandel. Mijn eerste doelstelling is om mij zo snel mogelijk te integreren, actief bij te dragen aan het bestaande klimaat van positieve samenwerking en mij volledig in te zetten voor het behoud van de positie van Europ Assistance binnen een sector in voortdurende ontwikkeling.

Over Europ Assistance België

Als dochteronderneming van de Europ Assistance Group, is Europ Assistance Belgium de belangrijkste bijstandsverlener op de Belgische markt. Met een omzet van 74,2 miljoen euro in 2017 en 205 medewerkers biedt Europ Assistance Belgium haar klanten, particulieren en bedrijven een compleet gamma aan van bijstands- en verzekeringsproducten en levert ze diensten op het vlak van Reizen, Automotive, Gezondheid en Familie- en Thuiszorg.

Over Fernando Díaz

Fernando Díaz begon zijn professionele carrière bij Royale Belge en vervolgde ze nadien gedurende meerdere jaren bij AXA België. Hij nam er de functies waar van Consultant en Verantwoordelijke voor het Space Management, vooraleer er benoemd te worden tot coördinator van de Retail & Commercial Lines in het team dat de fusie tot stand bracht van Axa/Royale Belge.

In 2000 werd hij directeur van het Communicatiecentrum van AXA België. Van 2006 tot 2013 werd hij respectievelijk benoemd tot Directeur van de Retail Life en P&C Delivery Service, Directeur van Retail P&C Underwriting voor het zuidelijke deel van het land, Hoofd van de Lean Transformation en Directeur van AXA Belgium Support.

Vanaf 2013 bekleedde Fernando Díaz de functie van Directeur Claims Retail P&C van AXA België.

Fernando Díaz behaalde het diploma van Marketing Distribution aan het Institut Supérieur Economique van Elsene en het diploma van Commercial and Financial Sciences aan de HEC (Haute Ecole Commerciale) Saint-Louis in Brussel.

Over Europ Assistance

De Groep Europ Assistance, die in 1963 in Frankrijk werd opgericht, is de uitvinder van de reisbijstand. Vanaf haar oprichting koos de Groep gedurende de afgelopen vijf decennia voor de innovatie als eerste hefboom ten dienste van haar klanten. De Europ Assistance Group, die via haar 37 dochterondernemingen in 33 landen wereldwijd aanwezig is, telt 8.500 werknemers en 750.000 serviceproviders en begeleidt haar klanten vanuit een menselijke aanpak vanaf het allereerste moment op het gebied van Reizen, Automotive, Gezondheid en Familie- en Thuiszorg. Europ Assistance verwezenlijkt meer dan 8,8 miljoen interventies per jaar en telt meer dan 300 miljoen klanten. De Europ Assistance Group, een 100% dochteronderneming van de Generali Group, realiseerde in 2017 een geconsolideerde omzet van 1.591 miljoen euro.

Europ Assistance België telt 216 medewerkers, behandelt meer dan 244 000 telefonische oproepen en meer dan 112 000 dossiers per jaar.